Kontakt os på post@kryb-vaek.dk eller ring på 7023 6365

maarDet er ikke mange, som har set en husmår, da den er meget sky. Men alle, som har haft en mår boende har hørt den, da måren er meget legesyg og elsker at løbe rundt, inden den går til ro.​

Man kan godt være i tvivl om, hvorvidt det er en mår eller rotter man har på loftet, men hvis der høres gnavelyde, så er det næsten altid rotter. Normalt er det en mår, når der bliver løbet og hoppet hurtigt rundt. Mårens ekskrementer er ca.1 cm. brede og ca. 9 cm. lange. Mens ekskrementer fra rotter er 0,5-1cm. brede og 1,5-3 cm. lange.

Husmåren er ca. 70 cm. og vejer ca. 2,5 kg. Husmåren lever af mindre pattedyr, fugle og æg. Den får et kuld på 2-4 unger, som fødes i marts/april. I midten af juni begynder ungerne at kunne komme med på jagt, og en måneds tid senere kan ungerne klare sig selv.

De største problemer med mår er larm og ødelæggelse af beboelsens isolering.

Kryb-væk har mulighed for opsætning af sikringsforanstaltninger, som holder måren væk
Kryb-væk har stor erfaring med at fange mår i fælder.

Det tager i gennemsnit 3-5 uger at fange en mår i en mårfælde.

En mårfælde opstillet af Kryb-væk forbliver hos kunden til denne er sikker på, at der ikke længere forefindes mår på beboelsen.

​Når Kryb-væk har sat fælden op, skal kunden selv efterse fælden 2 gange hver dag. Dette er oftest ganske ligetil, da fælden normalt stilles i haven. Når der er fanget en mår i fælden, kontaktes Kryb-væk, der kommer og afliver måren. Hvis man er væk fra fælden i en længere periode fx pga. ferie lukkes fælden ned, så måren ikke fanges uden opsyn. Alternativt kan man få naboer til at passe fælden.

Hvis man ikke kan komme i kontakt med Kryb-væk umiddelbart efter, at man har fanget en mår i sin fælde, skal man kontakte den lokale dyrlæge eller den lokale jagtforening, der vil sørge for aflivning af måren. Alternativt kan man køre måren væk fra ens beboelse (min. 30 km.), hvor man kan sætte måren ud i naturen. På sjællandsafdelingerne kan vi normalt ikke aflive mår.

Fra marts til midten af juli er det ikke hensigtsmæssigt at fange mår, da måren på dette tidspunkt har unger, der skal aflives før den voksne mår i fælden aflives. Da ungerne kan være svære at lokalisere og dermed aflive, er dette tidspunkt ikke velegnet til bekæmpelse af mår.​

Kryb-væk har også en tømrer-afdeling, derfor tilbyder vi også at efterisolere og sanere efter skader forårsaget af mår.

luft

Skal vi komme i en fart?

Skriv venligst dit navn...
Skriv venligst dit telefonnummer
Skriv venligst din email-adresse...
Invalid Input

luft

Hovedafd.: 7023 6365  •  Jylland/Fyn: 2261 6365  •  Sjælland: 4094 6713

NYHEDER

SKADEDYRSGUIDEN

BEKÆMPELSE

SIKRING

FIRMAPROFIL